Molekuly na talíři
- Typ: pro školy a školky
- Doporučeno pro: 7. - 9. třída ZŠ, SŠ - přizpůsobuje se věku žáků
- Kapacita: 15 dětí
- Celkový počet dostupných termínů: 5
Jak souvisí věda s tím, co jíme? V tomto programu se žáci/studenti zábavnou a praktickou formou seznámí s chemickými a fyzikálními ději, které se odehrávají při vaření a přípravě jídel. Vyzkoušejí si například karamelizaci cukrů, Maillardovu reakci, denaturaci bílkovin a další procesy, které ovlivňují chuť, barvu i vůni potravin. Každý experiment bude doplněn jednoduchým vysvětlením, aby žáci pochopili souvislosti. Program bude přizpůsoben věku a úrovni znalostí žáků/studentů.
Rezervace
Pro rezervaci programů je potřeba se nejdříve do systému přihlásit. Pokud Vaše škola neobdržela přihlašovací údaje s heslem do rezervačního systému Sféry, prosím vyplňte tento formulář: ZDE.
V případě dotazů se, prosím, obraťte na email: skoly@sferapardubice.eu
Děkujeme.
Rozvrh
V nabídce máme 5 dostupných termínů. Pro rezervaci použijte formulář výše.